NAŠE USLUGE

PRESS CLIPPING
Press clipping je jedna od naših osnovnih usluga koja podrazumijeva svakodnevno izvještavanje o temama koje zanimaju neše klijente. Za Vas svakog jutra čitamo 11 dnevnih novina te blizu 50 periodičnih izdanja koja izlaze na području Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja.
Svaka organizacija želi i treba znati šta mediji – kreatori javnog mnijenja pišu o njoj, o čelnim ljudima koji predstavljaju organizaciju, o proizvodima i uslugama organizacije kao i o javnim temama koje mogu biti štetne ili korisne za organizaciju.
Veliki broj organizacija aktivno komunicira sa medijima sa željom da izvrše određen uticaj na ciljnu grupu. Da bi uspješno i efikasno komunicirali, moramo znati KOJI mediji o nama izvještavaju, šta svaki od njih o nama PIŠE i KAKAV UTICAJ to ima na ciljne grupe.

MONITORING ELEKTRONSKIH MEDIJA
Ukoliko ste zainteresovani za monitoring elektronskih medija,PARAMETAR Vam može obezbjediti praćenje, snimnje i obradu skoro svih elektronskih medija na području Bosne i Hercegovine i većih medija iz regiona.

WEB MONITORING
Internet je najbrže rastući medij koji najviše koriste mladi i poslovni ljudi. Ova grupa većinu informacija crpi sa različitih web portala. Parametar za vas svakodnevno prati preko 60 web portala iz BiH i regiona i obavlja detaljan pregled svih tema koje zanimaju naše klijente putem internet pretraživača.

ALARM CLIPPING
Alarm clipping je poseban sistem izvještavanja u slučaju određene objave u medijima koji po procjeni Parametra može da ugrozi ugled našeg klijenta. Parametar u ovom slučaju odmah obrađuje i dostavlja ovakve objave i obavještava predstavnike klijenta o ovim objavama putem SMS poruke.

SPECIJALNI IZVJEŠTAJI
Parametar je napravio i ponudu specijalnih izvještaja koji su na raspolaganju svim našim sadašnjim i budućim klijentima. U mogućnosti smo dostavljati izvještaje po posebno definisanim temama, odnosno ključnim riječima i slati ih na dnevnom, sedmičnom, mjesečnom, kvartalnom, polugošnjem ili godišnjem nivou. Korisnici ovih usluga najčešće se odlučuju za izvještaje za bankarstvo, tržište osiguranja, brokerske kuće, kreditne i lizing ponude, autoindustriju, farmaciju, političke događaje, evropske integracije itd. Parametar je spreman da se potpuno prilagodi svim potrebama i željama klijenata i da im stručnim savjetima pomogne u odabiru specijalnih izvještaja.
Za potencijalne klijente koji raspolažu manjim budžetima za praćenje medija i medijskog sadržaja nudimo uslugu dostave sedmičnog izvještaja. Ova usluga je mnogo povoljnija od standardnog dnevnog izvještaja.

ANALIZE MEDIJSKOG SADRŽAJA
Izrada metodologije za medijske analize kreira se prema želji Klijenta jer smatramo da standardizovane analize ne mogu do kraja ispuniti posebne zahtjeve svakog od Klijenata. Ukoliko želite imati potpune informacije o oglašivačkim i PR aktivnostima Vaše kompanije i konkurencije naše analize će vam pružiti podatke poput broja oglasa u pojedinim izdanjama, za pojedine kompanije, veličinu testova u određenim razdobljima, komercijalnu i PR vrijednost objava, frekvenciju oglašavanja i još mnogo drugih parametara koji su bitni za Vašu organizaciju.
Pored kvantitativnih analiza, za Klijente izrađujemo i kvalitativne analize koje Vas upućuju na vrijednost i značaj u domenu odnosa s javnostima te sažetke objava u posebno urađenim tabelama sa podjelom na negativno i pozitivno vrednovane objave. Podaci iz ovih analizu predstavljaju jasno definisane indikatore koji Vas pozicioniraju u odnosu na konkurenciju u različitim vrstama medija i ciljnih grupa.